Deze site heeft beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden aan om over te schakelen naar Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Vintage sieraden tot 200,- zie je hier Altijd gratis verzending op alle bestellingen

HOUSE OF MAYANA X ALWERO: Limited Edition waitscoats van 100% schapenwol. Bekijk hier alle kleuren

Winkelwagen 0

Geen producten meer beschikbaar

Opmerking toevoegen
Subtotaal
Verzending, belastingen en kortingscodes worden berekend bij het afrekenen

Vintage sieraden reinigen doe je zo

Inkopen is één maar wist je dat het reinigen nog een veel tijdrovender klus is? Als wij met onze buit thuis aankomen glimmen ze nog lang niet allemaal! Bovendien heeft elke ring een verhaal én een verleden, juist dát is zo speciaal aan vintage goud.

Van verleden naar nieuwe start

Je voelt de diepgang bij elk uniek stuk. Tegelijkertijd verdient elk sieraad een nieuw begin. Het klinkt misschien een beetje zweverig maar we bedanken voor het verleden en gunnen de ring én de nieuwe eigenaar een frisse start. Dat gaat veel verder dan een sopje.

Vaststellen wel edelsteen er gebruikt wordt

Eerst stellen we vast welke steen er in het sieraad zit. Elke steen vraagt een andere verzorging. Niet alleen op poetsgebied maar ook de energetische reiniging is bij elke steen anders. Energetische wat?! Komen we zo op!

Welke behandelingsmethode om sieraden te reinigen? 

Na het vaststellen van de steen bepalen we de behandeling. Sommige ringen mogen met zachte zeep, anderen alleen met lauw water. Met speciale kleine borsteltjes maken we de ringen aandachtig schoon. En weet je wat tof is?! Vaak is de kleur nóg intenser of de glans nóg mooier dan we al dachten. Met een zachte doek poetsen we het sieraad. 

Repareren vintage ringen 

Sommige sieraden hebben nog een kleine reparatie nodig. De ringen zijn niet altijd even mooi rond meer of de edelsteen kan nog beter vastgezet. Kleine reparaties voeren wij zelf uit, als er grote dingen moeten gebeuren of de maat moet gewijzigd, schakelen wij een goudsmid in.

Energetische reiniging van vintage sieraden 

Maar even terug naar de energetische reiniging. Alles draagt energie met zich mee. Herken je dat? Na de ene koffiedate zit je vol energie maar bij die andere vriendin ga je misschien vaak vermoeider naar huis. Zo dragen ook sieraden energie van de dragers mee. Wij vinden het belangrijk dat iedereen fris kan starten.

Energetisch reinigen houdt in dat wij het voorwerp reinigen van energie die niet meer dient. Hoe? Ook dat verschilt weer per steen. De ene steen kun je reinigen en opladen door in zonlicht te leggen, de ander doet het beter bij volle maan. Er zijn ook stenen die je een aantal minuten onder een zachte stromende straal water kan leggen. Door deze behandelingen reinig je niet alleen de steen maar laad je de steen ook weer op zodat deze jou volop kan dienen met al haar krachten! Want wist je dat Amethist bijvoorbeeld beschermend, zuiverend en ontspannend werkt? Terwijl Robijn juist kracht en energie geeft. Hierover meer in de blog “Dikke krachtpatsers die edelstenen"

Bekijk hier alle vintage ringen

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd