Deze site heeft beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden aan om over te schakelen naar Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Vintage sieraden tot 200,- zie je hier Altijd gratis verzending op alle bestellingen

HOUSE OF MAYANA X ALWERO: Limited Edition waitscoats van 100% schapenwol. Bekijk hier alle kleuren

Winkelwagen 0

Geen producten meer beschikbaar

Opmerking toevoegen
Subtotaal
Verzending, belastingen en kortingscodes worden berekend bij het afrekenen

Edelsteen, mineraal, kristal… wat is het verschil?!

Edelstenen, mineralen en kristallen zijn natuurlijke elementen die we vaak verwarren met elkaar. Maar wist je dat ze elk hun unieke kenmerken hebben?

Mineralen vormen de basis

Mineralen vormen de basis, bestaande uit één soort molecuul en vormen de essentie van alle edelstenen en kristallen. Edelstenen, daarentegen, kunnen uit één of meerdere mineralen bestaan en worden onderscheiden door hun opvallende kleuren, unieke vormen en variabele hardheden.

Harde en zachtere edelstenen

De hardheid van edelstenen wordt vaak bepaald aan de hand van de mohs-schaal. Hierop zijn robijn, diamant, saffier en aquamarijn voorbeelden van stenen met een hoge hardheid, terwijl edelstenen zoals amethist, opaal en tijgeroog zachter zijn en daarom meer kwetsbaarheid vertonen. Het vakmanschap dat vereist is bij het bewerken van deze zachtere edelstenen tot sieraden vraagt om geduld en precisie, in tegenstelling tot de hardere varianten.

Vroeger werden edelstenen met een zachtere aard vaak geclassificeerd als 'halfedelstenen'. Gelukkig zien we dat nu heel anders en heeft de kracht en het uiterlijk van deze prachtige stenen geleid tot een erkenning van hun volledige potentieel en worden alle edelstenen nu op gelijke voet gewaardeerd.

De vorming van kristallen 

Kristallen zijn strikt genomen de geordende structuren van een enkel mineraal. De vorming van kristallen vindt plaats wanneer de atomen of moleculen van een mineraal zich op regelmatige wijze rangschikken, resulterend in een kenmerkende kristallijne vorm. Ze kunnen zowel in de natuur voorkomen als kunstmatig worden gekweekt, en hun symmetrische patronen en helderheid maken ze tot fascinerende objecten voor verzamelaars en liefhebbers van mineralen.

Zo zit het dus met mineralen, edelstenen en kristallen

Kort gezegd vormen mineralen de bouwstenen. Edelstenen worden gekenmerkt door hun variëteit en esthetische aantrekkingskracht, terwijl kristallen de geordende structuren zijn van die individuele mineralen. Elk van deze natuurlijke elementen draagt bij aan de wereld van (vintage) sieraden, waar wij zo dol op zijn. Jij ook? Kijk dan snel al onze vintage ringen met edelstenen.

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd