Deze site heeft beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden aan om over te schakelen naar Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Vintage sieraden tot 200,- zie je hier Altijd gratis verzending op alle bestellingen

HOUSE OF MAYANA X ALWERO: Limited Edition waitscoats van 100% schapenwol. Bekijk hier alle kleuren

Winkelwagen 0

Geen producten meer beschikbaar

Opmerking toevoegen
Subtotaal
Verzending, belastingen en kortingscodes worden berekend bij het afrekenen

Smaragd; de geboortesteen van mei

De geboortesteen van mei - de prachtige smaragd! Als een van de vier edelstenen (samen met diamanten, saffieren en robijnen), staat de smaragd bekend om zijn unieke groene kleur en wordt vaak geassocieerd met groei, vernieuwing en wijsheid. Klinkt goed, toch?

Maar wat maakt de smaragd zo bijzonder? 

Om te beginnen; wist je dat de smaragd een van de meest zeldzame edelstenen ter wereld is? Smaragden worden gevonden in landen als Colombia, Brazilië, Zambia en Zimbabwe, maar het proces om ze te ontginnen is vaak zeer arbeidsintensief en gevaarlijk. Dit draagt bij aan de hoge waarde van smaragden.

En laten we het ook over de prachtige kleur hebben. De groene kleur van de smaragd is ook zeer uniek. Het wordt geproduceerd door de aanwezigheid van chroom en vanadium in het kristalrooster. Hoe intenser de groene kleur, des te waardevoller de smaragd. Aan de andere kant hebben  smaragden vaak ook insluitsels, waardoor ze minder helder zijn dan andere edelstenen. Dit wordt vaak beschouwd als een teken van authenticiteit en kan de smaragd zelfs meer gewaardeerd maken.

Steen van vernieuwing of steen van Venus?

Smaragden worden al duizenden jaren gebruikt in sieraden en kunstvoorwerpen. De oude Egyptenaren geloofden dat de steen een symbool was van vruchtbaarheid en vernieuwing, terwijl de Romeinen het associeerden met de godin Venus. Tegenwoordig worden smaragden nog steeds veel gebruikt in sieraden, zoals onze vintage ringen. 


Smaragden helpen in kristaltherapie 

Maar smaragden zijn niet alleen mooi, ze hebben ook een aantal interessante eigenschappen. Zo wordt de smaragd vaak gebruikt in kristaltherapie vanwege de vermeende helende krachten. Het wordt geassocieerd met het hartchakra en kan helpen bij het verlichten van angst, stress en emotionele blokkades. 

Sommige mensen geloven zelfs dat smaragden kunnen helpen bij het verbeteren van het gezichtsvermogen en het verminderen van hoofdpijn. 

Geboortesteen van mei

Ben jij jarig in de maand mei? Dan heb je geluk. De smaragd is jouw geboortesteen. In ons assortiment vind je deze stenen in een vintage ring of kettinghanger. Om een vintage ring met smaragd te kopen hoef je natuurlijk niet geboren te zijn in mei. 

Wij vinden de smaragd ook perfect passen bij de lente. De groene kleur doet ons denken aan alles wat in bloei komt te staan in de natuur. 

Liefs, Lisette en Ynette

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd