Deze site heeft beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden aan om over te schakelen naar Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Vintage sieraden tot 200,- zie je hier Altijd gratis verzending op alle bestellingen

HOUSE OF MAYANA X ALWERO: Limited Edition waitscoats van 100% schapenwol. Bekijk hier alle kleuren

Winkelwagen 0

Geen producten meer beschikbaar

Opmerking toevoegen
Subtotaal
Verzending, belastingen en kortingscodes worden berekend bij het afrekenen

Saffier; de geboortesteen van september

Ben jij jarig in september? Dan is saffier jouw steen. Wauw, wat een mooie steen! We kennen de saffier vooral in blauw maar er zijn veel meer kleuren. Zo kun je de saffier tegenkomen in geel, roze, wit, zwart en paars. De blauwe saffier heeft een helderblauwe glans. Maar wist je dat ze haar glans kan verliezen?

De waarheid komt boven tafel

Volgens de verhalen uit de geschiedenis verliest de steen haar glans als de drager niet eerlijk is. Daarom werd de ring vaak cadeau gedaan bij een verloving, omdat de steen haar glans verliest als de partner niet eerlijk is en de ander bedriegt. 

Saffier als symbool voor puurheid, bescherming en wijsheid

Priesters droegen de saffier graag, omdat deze symbool staat voor puurheid. In de twaalfde eeuw werden priesters zelfs verplicht door de paus een ring met een saffier te dragen, ter bescherming van hun kuisheid. En koningen geloofden dat de steen hun wijsheid gaf. Heksen dachten dat ze met deze steen de toekomst konden voorspellen.

De saffier is na diamant de hardste steen. Daarom kan hij goed geslepen worden, je vindt de saffier vaak terug in een 6 of zelfs 12 kantige stervorm. 

Werking saffier edelsteen

De saffier zet negatieve energie om naar positiviteit. De steen beschermt tegen negatieve entiteiten en wordt daarom ook gebruikt bij sjamanistische rituelen. Saffier kalmeert de geest, verdrijft ongewenste gedachten en geestelijke spanning, brengt sereniteit en harmonie in het geestelijke, fysieke en spirituele vlak en herstelt evenwicht in het lichaam. De steen brengt voorspoed en trekt geschenken aan. Fysiek heeft de steen een prachtige werking. Saffier kalmeert het lichaam, reguleert de klieren, ogen, stress, bloedstoornissen, bloedingen en aders.

 

Wat is mijn geboortesteen?

Maand Geboortesteen
Januari Granaat
Februari Amethist
Maart Aquamarijn
April Diamant
Mei Smaragd
Juni Lichte amethist
Juli Robijn
Augustus Peridoot
September Saffier
Oktober Opaal
November Citrien
December Blauwe topaas

 

Sieraden met saffier

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd