Deze site heeft beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden aan om over te schakelen naar Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Vintage sieraden tot 200,- zie je hier Altijd gratis verzending op alle bestellingen

HOUSE OF MAYANA X ALWERO: Limited Edition waitscoats van 100% schapenwol. Bekijk hier alle kleuren

Winkelwagen 0

Geen producten meer beschikbaar

Opmerking toevoegen
Subtotaal
Verzending, belastingen en kortingscodes worden berekend bij het afrekenen

Bedelarmbandjes; rinkelend aan tafel

Wil je zien? Moet je geld betalen! Echt... zo was het vroeger met een bedelarmband. Wie de bedelarmband wilde bekijken om te zien wat er allemaal aan hing moest daarvoor “betalen". Door er een nieuw bedeltje aan te hangen óf de belofte te doen voor een nieuw bedeltje. En dat “betalen om te kijken” werd ook wel bedelen genoemd. Vandaar de bedelarmband.  

Bedelarmbandjes; een traditie

Het leuke is dat alle afzonderlijke bedeltjes doen denken aan de schenker. Degene die de armband draagt weet daarom precies welke van wie is! Inmiddels weten jullie het, wij zijn stiekem dol op tradities. Daarom stonden we ook met weemoed te smullen toen er een paar prachtige bedels op ons pad kwamen. We weten niet hoe het met jullie zit maar wij gaan de traditie weer nieuw leven in blazen!  

Een hartje van je geliefde of een klavertje voor een vriendin die wel wat extra geluk kan gebruiken.  

Bedelarmbanden gaan al way back

Al ruim voor de jaren '60 waren bedelarmbanden populair. Eerst van goedkoper materiaal zoals glas maar later ook van zilver en goud. De oorsprong ligt echter al veel verder in de geschiedenis. Zo zijn er bedelkettingen gevonden uit de 16e eeuw die werden gedragen door de Geuzen (de verzetsstrijders tegen de spanjaarden). Later werden ze vooral door vrouwen in de vorm van armbanden gedragen.  

Bedelarmbandjes groeien met je mee

Je hoeft dus niet actief te gaan sparen! Je laat gewoon regelmatig je armband bekijken. En dan maar hopen dat de kijker een stukje geschiedenis kent 😉. En zo niet, dan deel je “per ongeluk” even deze link! Zit jij met kerst lekker te rinkelen aan het diner.  

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd